50 miljard kWh aan zonpotentie! Waarom wekken we nu niet meer op?

50 miljard kWh aan zonpotentie! Waarom wekken we nu niet meer op?

50 miljard kWh aan zonpotentie! Waarom wekken we nu niet meer op?

In juni 2015 publiceerde EnShared en Zonatlas al dat Nederland een enorm vermogen aan zonne-energie kan opwekken op de Nederlandse daken. 64GWp aan geïnstalleerd zon PV vermogen is mogelijk. Dit kan leiden tot een elektriciteitsproductie van meer dan 50 miljard kWh!

Ondanks het enorme potentieel aan zonne-energie, loopt Nederland nog steeds achter in haar verduurzamingsdoelstellingen. EnShared heeft als doel een actieve bijdrage te leveren aan deze transitie, en heeft daarom de Energiekansenkaart ontwikkeld.

Inzicht in de zonne-energie potentie van uw woningvoorraad; met de Energiekansenkaart

De Energiekansenkaart is bedoeld om snel en eenvoudig inzicht te geven in de zonne-energie potentie van gemeenten, vastgoedeigenaren, verenigingen van Eigenaren en woningcorporaties. Het is dus bedoeld om partijen die meerdere gebouwen bezitten of beheren, en die niet de tijd en middelen bezitten om pand-voor-pand een analyse te maken, het inzicht te bieden waarop belangrijke investeringsbeslissingen kan worden genomen en beleid kan worden gevoerd.

Zonder hoge advieskosten en met een eenvoudig overzicht, kan EnShared het resultaat presenteren van de zonne-energie potentie van een volledige woningvoorraad.

Ook is het mogelijk voor lokale energiecoöperaties om snel en eenvoudig de meest geschikte daken in een postcode gebied te identificeren. Hiermee helpen wij u geschikte daken te vinden voor uw postcoderoos project.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

De Energiekansenkaart is er voor iedereen die inzicht wil hebben in de zonne-energie potentie van meerdere woningen of gebouwen. Wij leveren een;

  • Export document van gebouwen met zonne-energie potentie gegevens w.o. locatie, geschikt dakoppervlakte, max. aantal zonnepanelen, opwekvermogen in kWh en kWp
  • Weergave (op een kaart) met de meest geschikte gebouwen
  • Advies over eventuele vervolgstappen voor collectieve opwekkingsprojecten

Voor meer informatie klik hier, of neem contact op met een adviseur van EnShared en vraag naar de mogelijkheden; roel.aarten@enshared.nl of 06-50123292