Zonatlas

Door energie te besparen en gebouwen te isoleren, kunnen we de snelste vooruitgang boeken bij het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.

Sinds 2012 is Zonatlas.nl al actief, als website waar het zonne-energie potentieel van alle Nederlandse daken (ongeveer 13,5 miljoen) in beeld is gebracht. Zonatlas berekent onder andere de opwekkingsmogelijkheden en het financieel rendement van het dak eenvoudig en snel.

Het investeren in een eigen zonne-energie installatie gaat niet over één dag ijs. Het is een flinke investering waar ook het nodige uitzoekwerk aan vooraf gaat. Is mijn dak wel geschikt voor zonne-energie? Wat kan het me opleveren? Zijn er subsidies beschikbaar en wat zijn goede leveranciers voor de panelen? Op Zonatlas wordt onafhankelijke informatie aangeboden aan huishoudens om hen te ondersteunen in de keuzes voor duurzame opwekking.


Missie
"De opwekking van zonne-energie op daken stimuleren en onderzoeken welk deel de opwekking van zonne-energie kan hebben bij het bereiken van de klimaatdoelstellingen van een gemeente."


Probeer het zelf. Type onderstaand uw postcode en huisnummer.

De Zonatlas database, die uw gegevens zal verwerken, is onderhevig aan strenge privacy regels, die volledig voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) eisen.
Aarten Energy Solutions (AES) heeft geen inzage in de door u vermelde gegevens.
Heeft u vragen, stel ons een vraag.

Zonatlas toont voor elk dakvlak binnen een gemeente of provincie de geschiktheid voor de opwekking van zonne-energie. Door het combineren van weerdata, de invallende zonnestraling, de hellingshoek van de daken en de schaduwsituatie is een zeer nauwkeurige indicatie van de geschiktheid van de dakvlakken voor zonne-energieopwekking te geven.

Door het onafhankelijke karakter van Zonatlas kan de gemeente onpartijdig huishoudens informeren over hun mogelijkheden voor zonne-energie. Zonatlas.nl is inmiddels in meer dan 150 gemeenten geïmplementeerd. Alle daken van Nederland zijn geanalyseerd en per dak kunt u zelf zien hoeveel energie u kunt opwekken met de zon! Lees hier hoeveel zon op daken mogelijk is.

zonatlas-kar